Cadeautje! Klik hier om 3 meditaties - gratis - als mp3 te downloaden.

Commit Happiness

 

Aarden – maak deze magische innerlijke reis!

In deze geleide visualisatie neem ik je mee op een magische innerlijke reis die je helpt te aarden. Zet het filmpje aan en alles wijst zich vanzelf. Heel veel plezier!

Krijg toegang tot de gratis 3-delige video serie waarin Loes meer vertelt over de rijkdom van jouw innerlijke wereld, door te gaan naar www.commithappiness.nl/genieten

Wil je direct meer informatie over de meditatiecursus? Ga dan naar www.commithappiness.nl/genietenvanbinnenuit

Meditatie: Els van de Schoot
Illustratie: Loes van de Schoot
Muziek: Chris Collins – Creative Commons License

Wat is een geleide visualisatie eigenlijk?

Bij een geleide visualisatie of geleide fantasie wordt je meegenomen op een reis door je eigen verbeeldingswereld. Je kan innerlijke reizen maken door simpelweg je ogen te sluiten en je fantasie de vrije loop te laten. Maar als je het fijn vind om iets meer houvast te krijgen, kan je een geleide visualisatie aan zetten. Je krijgt dan instructies over wat je je moet inbeelden.

Meestal vullen we niet alles in zodat de meditatie door je eigen fantasie een unieke reis wordt. Natuurlijk zijn alle luisteraars anders, dus het kan dat niet alle instructies goed bij jou passen. Voel je vrij om dan je eigen fantasie te volgen of misschien zelf het bestand op pauze te zetten. Het wijst zich vanzelf, dat is het fijne van een geleide visualisatie.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

  • Meditatie vermindert je negatieve gevoelens, stress en angst
  • Je tolerantie voor pijn neemt toe
  • Mediteren verbetert je geheugen, leren en het stellen van doelen
  • Mediteren verhoogt je zelfbewustzijn, geluk en empathie
  • Het verlaagt je bloeddruk, verhoogt je weerstand
  • Het helpt hart- en vaatziekten, diabetes en kanker te voorkomen

(bron)

Mediteren voor beginners

Als je nog vrij onbekend bent met meditatie, de basis wil leren en een goed overzicht wil van de verschillende stromingen, raad ik je Mediteren voor Dummies aan van Stephan Bodian. Loes en ik hebben die allebei met plezier gelezen toen we pas net begonnen met mediteren. Het is een heel goed, duidelijk en volledig boek voor beginners.

Bewaren