​8 t/m 18 april 2018
op CommitHappiness.nl

2 Weken lang live, ONLINE workshops

van  experts als Jan Geurtz, Vera Helleman,
Geertje Couwenbergh en Lisette Thooft​!

Ontdek hoe je rust, liefde en positiviteit in jezelf vindt

Scroll naar beneden voor meer info

Alle sprekers

​​Luz van de Schoot

Vera Helleman

Margaretha Schokker

Jan Geurtz

Caroline Laan

Happy with Yoga

Irene Langeveld

Geertje Couwenbergh

Roanne van Voorst

Mireille Mettes

Elise Mosselman

Jennifer van Balkom

Annette Weers

Inge Orlemans

​Lisette Thooft

Jamie Leona

Leonie Linssen

Susanne Pistoor

Godelieve Tubbax

Sanne Wurzer

​Enthousiast? Meld je snel aan voor het e-festival!

​Hier vind je het volledige programma:

8 April om 20.00 uur | Openingsceremonie met Luz van de Schoot

​Luz van de Schoot

Commit Happiness

Openingsceremonie

Op 8 april openen we het e-festival gezamenlijk met een live openingsceremonie. Luz geeft je een kijkje achter de schermen van het e-festival, dat ze samen met de ziel van het e-festival gecreërd heeft. Je krijgt alvast een kort voorproefje van alle workshops, en...

We doen samen een geleide meditatie tijdens welke je een krachtige intentie kunt zetten voor de rest van het e-festival!

Daarna is er nog ruimte voor al je vragen over het vinden van geluk in jezelf :)

9 April om 10.00 uur | Workshop door Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh

​Zin: Lust in je Leven door Schrijven

​Schrijven doe je met je hele wezen, niet alleen met je brein. Je schrijft met je zintuigen, je herinneringen, je verlangens, je organen. Dat originele schrijfvuur kan worden geblust door onze ideeën over hoe schrijven hoort te zijn. Doordat je van jongs af aan leert hoe je móet schrijven, hoe je nette zinnen maakt en hoe je een plot opbouwt, kan de lust voor schrijven als een vlam uitdoven.

Tijdens deze workshop met columniste en schrijfster Geertje Couwenbergh ontsteek je opnieuw dat schrijfvuur. De getimede oefeningen en Geertje's enthousiasme brengt je in contact met de energie van je originele wilde, vrije, zelf. Geen schrijfervaring nodig; enkel een kladblok, open geest en snelschrijvende pen.

Deze workshop is gebaseerd op Geertje's populaire boek ZIN: Lust in je Leven door Schrijven

9 April om 20.00 uur | Workshop door Margaretha Schokker

Margaretha Schokker

Geluk manifesteren met je Dreamteam

van gidsen en engelen

In deze workshop ga je geluk aantrekken! Door kennis te maken met jouw Dreamteam van gidsen en engelen. Je vraagt het universum om hulp, zodat geluk je leven in danst!

10 April om 10.00 uur | Workshop door Sanne Wurzer

Sanne Wurzer

Mediteren: zo gaat het een stuk makkelijker!

In deze korte en praktische workshop vertel ik je meer over de uitdagingen die je tegen kunt komen in je meditatie-beoefening én hoe je daarmee om kunt gaan. Zodat mediteren niet alleen makkelijker en aangenamer wordt; maar je er ook veel meer effect van zult merken.

10 April om 20.00 uur | Workshop door Leonie Linssen

Leonie Linssen

Als liefde pijn doet: Ontdek je hartenfamilie

- Loop jij tegen terugkerende patronen aan in jullie relatie die zeer doen?
- Herken jij thema’s rondom verlatingsangst en bindingsangst? 
- Heb jij je tweelingziel ontmoet en weet je niet hoe er mee om te gaan in jouw relatie?
- Verlang jij naar autonomie en meer verbinding, zonder je vrijheid of je relatie op te geven?

Als liefde pijn doet, wil je maar een ding: er van af. Vaak doen we dat door afstand te nemen van onze partner, of door drama te creëren met perioden van emotionele roller coasters. Het kan ook anders. In deze workshop ontdek je hoe de pijnpunten rondom autonomie en verbinding, getriggerd worden door jouw verleden.

Je krijgt inzicht in je manier van relateren aan de hand van je innerlijke Hartenfamilie: De Aas, De Koning, De Koningin, De Vrouw, De Boer en de Tien. Jouw innerlijke Hartenfamilie gaat jouw helpen jezelf te ontdekken en door een andere bril te zien. Daarnaast krijg je van ieder familielid twee tips om jouw thema’s rondom verlatingsangst en bindingsangst aan te pakken.

Na deze workshop ben jij in staat om met een glimlach naar jou en je verhaal te kijken en heb je ideeën voor nieuwe stappen in jouw relatie. Om te beginnen in de relatie met jezelf.

11 April om 10.00 uur | Workshop door Happy with Yoga (Rolf van Baalen)

Happy with Yoga

Rolf van Baalen

The art of breathing

“Door de kwaliteit van je ademhaling te veranderen, kun je de kwaliteit van je leven veranderen.” 

Er zijn weinig dingen die zo'n fundamentele rol spelen met betrekking tot ons geluk en onze gezondheid als de adem. Je adem is een kompas en dit kompas leren lezen is een van de meest waardevolle lessen die we van de Yoga traditie kunnen leren. 

In dit webinar nodig ik je uit om op reis te gaan met de adem. Samen gaan we ontdekken wat de ademhaling eigenlijk met je doet en welke rol hij speelt bij gezondheid en geluk. Daarnaast zoomen we in op verschillende ademhalingstechnieken die je praktisch altijd en overal kunt oefenen.

11 April om 20.00 uur | Workshop door Jennifer van Balkom

Jennifer van Balkom

Kickstart your Dreams

Een Masterclass die jou dichter bij jouw dromen brengt en jou tips geeft, hoe je deze makkelijker kunt omzetten.
Met aandacht waarom het tot nu toe nog niet gelukt is en wat uitstelgedrag daarmee te maken heeft.
Leer met je interne criticus omgaan en ervaar hoe je dat om kan zetten in krachtige energie om wel jouw dromen waar te maken. Want alleen jij kan jouw dromen waar maken.

12 April om 10.00 uur | Workshop door Elise Mosselman

Elise Mosselman

Ochtendmeditatie met (edel)stenen

Tijdens deze workshop maak je kennis met de kracht van edelstenen en beginnen we de dag met een korte meditatie. Tijdens deze meditatie werken we met een (edel)steen en ga je ervaren wat edelstenen voor jou kunnen betekenen.

12 April om 20.00 uur | Workshop door Caroline Laan

Caroline Laan

Your Daily Shine

Stap in je grootsheid!

Op deze avond kun je deelnemen aan het interview met Caroline Laan, de initiatiefneemster van het snelgroeiende vrouwenplatform Shine!

In je grootsheid staan is iets waar veel vrouwen moeite mee hebben. Het gaat om jezelf durven laten zien en die stappen zetten die je moet zetten om je volle potentie te bereiken, maar wat je steeds vooruitschuift vanuit angst. 

Vrouwen maken zichzelf structureel kleiner dan ze werkelijk zijn en dat is doodzonde. Het wordt echt tijd dat we onszelf bevrijden van oude overtuigingen en beperkingen en dat we gaan doen, waarvan we voelen dat we het moeten gaan doen.

Caroline: “Mezelf laten zien is tegelijkertijd ook mijn eigen grootste angst. Maar niet voor niets is mijn motto: Feel the fear and do it anyway! Nu ik bij mijn eigen events voor grote groepen vrouwen op het podium sta, merk ik dat het een boost geeft aan mijn zelfvertrouwen en dat het me veel oplevert om uit die comfortzone te stappen. Ik voel aan alles dat dit is wat ik hier moet doen en ben mijn angst aan het overstijgen. Dat is zo bevrijdend, dat gun ik iedereen! 

Ik wil dus niets liever dan vrouwen motiveren en inspireren hetzelfde te doen zodat ze, vanuit bezieling, hun leven kunnen leiden en de wereld weer een stukje mooier wordt!

13 April om 10.00 uur | Workshop door Irene Langeveld

Irene Langeveld

Bij Jezelf Blijven:

De Sleutel Voor Balans Als Je Hooggevoelig Bent

In deze workshop van Irene Langeveld ga je in een geleide meditatie ervaren hoe het voelt om helemaal bij jezelf te kunnen zijn en blijven.

Je gaat:
- je energie en aandacht terughalen naar jezelf
- een duidelijke grens van je energieveld creëren (zodat je beter kunt voelen wat van jou is en wat niet)
- je eigen ruimte helemaal vullen (zodat je je niet meer klein hoeft te maken of jezelf wegcijfert)
- loslaten wat er buiten je gebeurt (zodat je beter bij jezelf kunt blijven)
- leren hoe je informatie naar je toe kunt laten komen in plaats van dat je steeds buiten jezelf gaat zoeken (zodat je niet continu energie verliest of je overweldigd voelt)

Bij jezelf blijven is dé sleutel als je beter bij jezelf en meer in balans wilt blijven met je hooggevoeligheid. Deze workshop geeft je daarvan een voorproefje.

13 April om 20.00 uur | Workshop door Mireille Mettes

Mireille Mettes

MIR-Methode bij verslavingen

Wanneer je de MIR-Methode doet, kun je het ook inzetten om je verslaving uit je systeem te krijgen. Of het nu gaat om alcohol, roken, gamen of een eetverslaving, de MIR-Methode kan je erbij helpen. Er zijn dan vier effecten die je ermee bereikt. Die worden in de workshop door Mireille uitgelegd.

Belangrijke hint alvast is dat volgens Mireille een verslaving altijd in stand wordt gehouden door onverwerkte emoties. Wanneer je die aanpakt (met of zonder de MIR-Methode), dan laat de verslaving jou uiteindelijk los. En zonder ontwenningsverschijnselen.

​Enthousiast? Meld je snel aan voor het e-festival!

14 April om 10.00 uur | Workshop door Jamie Leona

Jamie Leona

Groot spelen vanuit je Zijn

In deze workshop gaan we manifesteren. Ik neem je mee door 10 eenvoudige stappen die je direct kunt toepassen in je leven. Het gaat je enorm veel inzichten geven en je zult op een diepere laag nieuwe dingen tegenkomen.

Succes, liefde, geluk je WEET het allemaal wel maar nu duiken we in de HOE.
Word een super MAGNEET. Ik ga mijn eigen doorbraak met je delen die totaal ergens anders lag dan dat je zou verwachten. 
Het werd een doorbraak die alles voor mij veranderde. En steeds weer als ik dit verhaal deel geeft het ook weer mega veel inzichten en doorbraken bij degene die het horen.

14 April om 20.00 uur | Workshop door Susanne Pistoor

Susanne Pistoor

Een Nieuwe Manier van Leven,

Groeien, Werken & Geven

Er is een Nieuwe Manier van Leven, Groeien, Leiden, Werken en Geven. Zoals alles in ontwikkeling is, zo zijn ook wij mensen steeds in ontwikkeling. We veranderen. De wereld verandert. De samenleving verandert. Voor sommigen brengt dit onzekerheid mee. Maar het geeft ook ruimte. Ruimte om het op een nieuwe manier te doen. Een die in overeenstemming is met je ziel, de Bron, en in harmonie met team Aarde. Een Nieuwe Manier met ruimte voor gevoeligheid, bewustzijn, creativiteit en planeet. Wat houdt die Nieuwe Manier in en hoe breng jij haar in je leven voor meer voldoening en plezier?

15 April om 10.00 uur | Workshop door Lisette Thooft

Lisette Thooft

In Negen Stappen naar Innerlijke Bloei

Het Negen Stappen Plan is een praktische chi-oefening, ontwikkeld door Lisette Thooft, voor meer zelfvertrouwen, liefde en gevoel in je leven. De oefening werkt met je intentie, met handgebaren en mantra’s, en helpt je om het beste uit jezelf te halen, om innerlijk tot bloei te komen. Tot bloei komen: dat willen we allemaal. Op een ontspannen manier doen wat je goed kunt en daar ook van genieten. Waarom willen we dat zo graag? Omdat in de knop blijven niet kan, niet goed is, niet goed voelt. Omdat we zijn gemaakt om te worden wie we kunnen zijn. In deze workshop krijg je heldere uitleg van het Negen Stappen Plan en uiteraard een demonstratie. 

In haar nieuwe boek 'In negen stappen naar innerlijke bloei' vertelt Lisette Thooft je er alles over. En in de workshop kun je haar zelf je vragen stellen.

15 April om 20.00 uur | Workshop door Vera Helleman

Vera Helleman

Emoties als richtingaanwijzers

Emoties, de meesten zijn ze liever kwijt dan rijk. Ja, de ‘positieve’ zijn oké, maar met de ‘negatieve’ weten we doorgaans geen raad. Of we onderdrukken ze of we worden ze en leven ze uit in drama’s. Met alle gevolgen van dien. Wat moeten we nou toch met ze? Zouden emoties dan een foutje in de schepping zijn? Natuurlijk niet! Sterker nog; emoties zijn van onschatbare waarde voor ons… Als we ze zouden begrijpen. 

Wist jij dat iedere emotie, ook de ogenschijnlijk negatieve, een zeer positieve boodschap voor ons heeft? Via emoties spreekt ons diepere zelf tot ons. Emoties zijn onderdeel van ons manifestatiegereedschap. Ze geven ons informatie die ons helpt een leven te creëren dat afgestemd is op wie we werkelijk zijn… Als we ze zouden erkennen als informatie en ze niet maar dragen, omdat we niet anders gewend zijn. 

In deze workshop geeft Vera Helleman ons een andere visie over emoties en zal ze d.m.v. de vragen uit het publiek demonstreren hoe emoties navigerend en balansherstellend zijn.

Extra op 15 April | ​Kaartlegging door Daniëlle Besseling

​Daniëlle Besseling

​Inzichten vanuit de Engelenkaarten

​Tijdens het e-festival geeft Daniëlle inzichten en adviezen vanuit de Engelenkaarten voor alle ​deelnemers in onze Facebookgroep.

Daniëlle is Engelentherapeut, burn-outexpert en gecertificeerd Engelenreader. Zij zal een Engelenkaartreading geven in een video met uitleg.

Door middel van afstemming en intentie zal er voor alle mensen die resoneren met dit prachtige festival de juiste boodschap op het juiste moment naar voren komen.

Ook zal​ Daniëlle een aantal kaarten trekken waaruit ieder zijn eigen kaart kan uitkiezen door het aangeven van een nummer. ​Drie dagen later zullen de boodschappen bekend worden gemaakt.

16 April om 10.00 uur | Workshop door Inge Orlemans

Inge Orlemans

Kiezen voor liefde

in plaats van Kiezen voor angst

Je hebt altijd een keuze. Een keuze tussen meegaan met het denken, of je verbinden met wie je wezenlijk bent.

Tussen je laten verleiden door de drama’s van de aap in je hoofd, of terugkeren naar de vrede en liefde die onveranderlijk in je aanwezig is.

Tussen liefde en angst.

Door de aandacht naar binnen te brengen (mediteren) onderzoeken we wat emoties precies zijn. Je gaat doorzien dat de emoties denkpatronen zijn gebaseerd op angst die niets zeggen over wie jij werkelijk, diep van binnen bent: volmaakt in vrede en rust.

In de stilte van het mediteren verbinden we ons met dit wezenlijke zelf. Je ervaart hoe eenvoudig mediteren is: meegaan met het denken (het verhaal van de aap) of je verbinden met de onveranderlijke liefde in jezelf. Kiezen voor angst of kiezen voor liefde. Deze ervaring wil ik graag met je delen. Daarom nodig ik je van harte uit voor mijn live workshop 'Kiezen voor liefde of Kiezen voor angst', en ervaar ook dat je kunt kiezen, wat er ook gebeurt, waar je ook bent.

16 April om 20.00 uur | Workshop door Jan Geurtz

Jan Geurtz

Van 'Verslaafd aan Liefde'

naar 'Bevrijd door Liefde'

Onze zoektocht naar liefde en erkenning komt voort uit een fundamentele zelfafwijzing. En juist onze pogingen om via relaties en de goedkeuring van een ander deze zelfafwijzing toe te dekken, zorgen ervoor dat onze relaties zo vaak stuklopen. En dat onze onzekerheid en afhankelijkheid juist sterker wordt...

In dit verdiepende interview met Jan Geurtz ontdek je hoe je deze verslavingscirkel kunt doorbreken en je relaties juist een voedingsbodem voor spirituele groei en duurzaam geluk kunnen zijn. 

Voor wie al bekend is met het werk van Jan Geurtz; in dit interview gaan we dieper in op de stof uit zijn boeken 'Verslaafd aan liefde' en 'Bevrijd door liefde'. We behandelen ook vragen die vanuit het publiek gesteld worden, dus wie weet wordt jouw vraag straks door Jan beantwoord!

17 April om 10.00 uur | Workshop door Roanne van Voorst

Roanne van Voorst

Geen angst meer voor angst

avontuurlijk(er) leven kun je leren!

Goede voornemens, een grote wens, maar je durft niet? In de workshop ‘geen angst meer voor angst’ leer je hoe je een avontuurlijker leven leidt en je angsten voor eens en altijd overwint. 

Meer leren durven is niet moeilijk. En ook niet zweverig, of vaag, of doodeng, of levensgevaarlijk. Als je het op de juiste manier aanpakt, is het zelfs heel erg leuk. Je moet alleen even de methodes kennen die bij jou passen en die werkelijk effectief zijn. Of je nu hoogtevrees hebt of niet van baan durft te switchen. Of je nu last hebt van een spinnenfobie, spreekangst, podium vrees, koudwatervrees bij het online daten, rij angst, vliegangst, treinangst, straatvrees, angst voor grote groepen of juist angst om alleen te zijn – je kunt leren hoe je daar geen last meer van hebt. 

In deze workshop leer je angsten overwinnen op een manier die past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt op dit punt in je leven. Roanne laat je zien hoe bewezen-effectieve methodes kunnen werken voor jouw persoonlijke angsten en onzekerheden en vertelt je exact wat, waarom en hoe iets werkt – en hoe het kan dat veel van de angstmanagement technieken die je online of in zelfhulpboeken vindt, voor jou niet effectief zijn.

17 April om 20.00 uur | Workshop door Godelieve Tubbax

Godelieve Tubbax

Van slachtofferschap naar leiderschap in je leven

Tijdens de workshop deel ik mijn persoonlijke verhaal en ga aan de hand daarvan je kapstokken en inzichten aanreiken waarmee jij aan de slag kan gaan om de leider in je leven te worden. Door uit de slachtofferrol te komen en verantwoordelijkheid te nemen, ga je het leven van je dromen creëeren.

18 April om 10.00 uur | Workshop door Annette Weers

Annette Weers

Kracht van ademen:

Ontstressen in een tel!

Stress is een gegeven van het leven. Een beetje stress is gezond en daagt je uit om sterker te worden en jezelf te ontplooien. Echter teveel stress heeft hele nare gevolgen voor je lichaam en geest.

“De adem is onlosmakelijk verbonden met wie we zijn, waar we zijn en hoe je omgaat met stress.” De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. Deze workshop is een healing en een detox voor lichaam, ziel en geest.

“Verademing…” In plaats van dat we onze ‘adem inhouden’, krijgen we lucht en ruimte. In plaats van dat we ‘verstijven’, komen we weer in beweging. De kracht van ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf. Het is ook een hulpmiddel dat je mee kunt nemen in je leven voor alle mogelijke nare momenten die nog zouden kunnen komen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen door een open, verbonden ademhaling, zullen deze momenten geen grip kunnen hebben op de kwaliteit van je leven. Door de ontspanning kan je je beter focussen en heb je energie en heldere aandacht.

18 April om 20.00 uur | Workshop door Luz van de Schoot

​Luz van de Schoot

Commit Happiness

"Je mag er helemaal zijn"

4 Stappen om altijd warm, lief

en zacht voor jezelf te zijn

Voel je je wel eens onzeker, draag je een innerlijke criticus met je mee of vind je het moeilijk om jezelf op de eerste plaats te zetten? Dan is deze workshop voor jou!

Dit is wat je o.a. in de workshop gaat ontdekken: 
- Hoe zelfliefde je meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en kracht kan geven.
- De meest eenvoudige methode om meer van jezelf te houden. 
- Hoe je je innerlijke criticus vervangt door een liefdevolle en ondersteunende stem in jezelf.
- De eerste stap die je vandaag nog kunt zetten om onvoorwaardelijk van ieder aspect van jezelf te gaan houden - ook van de delen die onacceptabel lijken!

​Enthousiast? Meld je snel aan voor het e-festival!

Wat het e-festival anderen gebracht heeft:

​Enthousiast? Meld je snel aan voor het e-festival!

​​Heb je nog een vraag of gaat er iets mis?
Mail naar info@commithappiness.nl